Kategorier
Sport

3 sportsgrene der kan styrke dine sociale kompetencer

1. Med skateboarding har man et fællesskab i hele verden

Skateboarding blev først opfundet i 1950’erne med inspiration fra californias surf kultur. Det er helt simpelt baseret på et stykke træ med hjul på. I sportens start var det helt simple tricks der blev udført, de var meget identiske med surfboard tricks og lignede surfing på asfalt. I løbet af årene blev flere tricks opfundet og en ny kultur blev integreret i verden. Skateboarding refererer ofte til gademiljøet hvor unge mennesker finder deres fællesskab. Denne sportsgren handler meget om det sociale aspekt og et fællesskab i kulturen. Her kan alle aldersgrupper og personligheder have et fællesskab sammen, på kryds og tværs af forskelligheder. Skateboarding er desuden en global kultur, hvor nationalitet ikke har nogen betydning. Som set i for eksempel fodbold, hvor nationalismen adskiller folk, som støtter forskellige hold, er skateboarding for ens for alle. 

I denne sport er man ens egen træner, samt træner for sine venner. Sammen motiverer man hinanden til, at afprøve forskellige teknikker og tricks. På trods af, at skateboarding er en solo sport, fungerer sporten i sammenhold og man er en del af en større kultur. 

Sportsgrenen er desuden ved, at finde vej ind til de olympiske lege, hvilket kommer til, at have en stor betydning for kulturens blomstring. Dette er spændende hvis man tænker på, at det er en sportsgren der udfolder sig fra gademiljøet. Når man skater lærer man altså ikke kun tricks og balance, men også balance i fællesskabet med nye venner og en række sociale aspekter. 

2. Golf giver intime timer med nye venner og friske timer udenfor

Der findes ikke noget som en eftermiddag på golfbanen på en solskinsdag. Det vides ikke hvornår golf blev opfundet, men der findes information tilbage fra 1100 omkring udførelsen af golf. Golf udspiller sig på en stor græsplæne, hvor spillerne forsøger, at placere en lille kugle i et hul længere henne på plænen. Dette gøres ved hjælp af en kølle, som svinges i håb om et langt skud. En tur på golfbanen kan resultere i gode timer med nye bekendtskaber og et fællesskab som skaber gode samtaler og dybe venskaber. Golf kan enten nydes med vennerne eller sammen med nye mennesker som også dyrker golf. Det kan klart anbefales, at prøve denne sportsgren af, hvis man er til det mere stille og rolige. Desuden styrker golf glæden ved naturen, da den ofte bevæger sig i et naturligt miljø. 

Du kan læse mere om golf på golfinsider.dk

3. Fodbold er en holdsport som bringer spillerne sammen

Når man spiller fodbold skabes der en holdfølelse, som kan give dybe sociale kompetencer. Her lærer man, at arbejde sammen med andre mennesker og sammen vinde over modstanderne. Fodbold differentiere sig i forhold til de andre sportsgrene der blev nævnt i artiklen, da man har en træner og en del holdkammerater. Her er man dybt afhængig af hinanden og dette skaber sociale fællesskaber. Fodbold blev opfundet i 1863 og har siden da, vundet popularitet i samfundet. Det er en af de største sportsgrene som verdenen siden har set. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.