Kategorier
Sport

Sådan får du mest ud af din hjemmeyoga

Yoga er super sundt for både krop og sjælet. Det styrker dine muskler, det afspænder de stramme muskler, og det giver ro i sindet. Derudover er det noget, der ikke kræver særlig meget udstyr, så du nemt kan gøre det derhjemme. Dog er der et par fif, du kan bruge, for den bedst mulige hjemmeyoga.

Den rette yogamåtte

Yogamåtten udgør rammen for de øvelser, du udfører. Den skal ikke glide rundt på gulvet, men ligge fast, så du kan stå stabilt under dine øvelser. Af samme grund skal overfladen heller ikke være for glat, fordi dine fødder hænder skal kunne støtte dig ordentligt og sikkert. Derudover skal du holde øje med måttens tykkelse. Hvis den er for tynd, gavner den stort set ingenting; så kan du lige så godt træne på gulvet. Men er den for tyk, kan du synke for meget ned i den, og det kan være forstyrrende. Du kan eventuelt søge online efter en yogamåtte test, for at sikre, at du får den bedst mulige yogamåtte.

Smidigt tøj

Yogaøvelser kræver udstrækning, og det skal det tøj, du har på, kunne følge med til. Du kan godt have tætsiddende tøj på, men det skal ikke være stramt; det må på ingen måde begrænse dine muligheder for bevægelse. Nogle foretrækker helt tætsiddende træningstøj såsom tights og en sports bh, mens andre foretrækker stort og løst tøj. Det er helt op til dig, hvad du kan lyde at dyrke yoga i; det skal bare være nemt at bevæge sig i. 

De bedste øvelser

Yoga består af de øvelser, man udfører. Der findes et væld af forskellige yogaøvelser, så det kan være svært at finde hoved og hale i hvilke, der vil være de rigtige for dig. Her kan du være nødt til at udføre lidt research. Undersøg, hvad de forskellige øvelser gør for din krop, og se, om det er noget, du har lyst til og behov for. Du kan eventuelt sammensætte en personlig rutine baseret på de øvelser, der er bedst for dig. Det kan for eksempel være med fokus på bestemte muskelgrupper, som du vil afspænde eller styrke.

Træn foran et spejl

Når man gør noget regelmæssigt, skal man være sikker på, at man gør det ordentligt, og det er især vigtigt, når det kommer til motion. Hvis du udfører visse øvelser forkert, kan det få konsekvenser. Derfor kan det være en god idé at træne foran et stort spejl, så du kan se, hvordan din krop står under øvelsen. Det kan også hjælpe, hvis du ser videoer af andre, der laver de samme øvelser, så du ved, hvordan det skal se ud. Hvis du træner med en ven, kan I selvfølgelig hjælpe hinanden.

Nyd motionen

Som sagt er yoga super godt for dig, og det kan have en stor effekt på dit mentale og fysiske velbefindende. Det kræver ikke meget andet end en yogamåtte og noget motivation, og så er du godt på vej. Brug internettet som din guide og se, om yoga ikke også er den rette type motion for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.