Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/func/comment-inline-error.php on line 9

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756
Træner-Seedorfs første store test | Sport fortalt Træner-Seedorfs første store test – Sport fortalt
17 Feb

Træner-Seedorfs første store test

Seedorf

Clarence Seedorf har som spiller vundet Champions League med flere hold end nogen anden. Nu er han tilbage i den mægtige fodboldturnering efter blot en måned som ny cheftræner for kriseramte AC Milan. 

Af Morten Øyen Jensen

Når AC Milan på onsdag tager imod Aletico Madrid i Champions League, bliver det den første rigtige test af Clarence Seedorf som træner. Siden han i januar overtog cheftrænerstolen efter Max Allegri, er det blevet til tre sejre, en uafgjort og et nederlag i fem Serie A kampe for Milan.

Umiddelbart godkendt for en ny cheftræner uden trænererfaring, som overtager et hold i krise. Seedorf har oven i fået introduceret fire helt nye spillere til holdet samt et nyt spilkoncept. Men når de tre sejre alle er hentet med kun et enkelt mål mere end modstanderen, og da Milan så meget sårbare ud på hjemmebane mod Torino i en kamp som endte uafgjort, og i store dele af kampen blev kørt ud af banen i nederlaget til Napoli, ser billedet noget mere grumset ud.

Seedorf kan sagtens leve med resultaterne. Han er kommet til klubben på et tidspunkt, hvor alle mesterskabsdrømme for længst er slukket. Serie A i år er tabt, og spørgsmålet er kun, om det skal lykkes at spille Europa League næste år. Resten af sæsonen er lidt et eksperimentarium, hvor jorden skal gødes inden det for alvor går løs efter sommerferien. Og så alligevel ikke helt. For AC Milan er stadig med i den vigtigste af alle klubturneringer: Champions League.

Derfor er det også på et usikkert grundlag, Aletico Madrid har til at gennemskue, hvad det er for et AC Milan-hold, de skal møde i Champions League.

Og hvad ved vi egentlig om Seedorf som træner?

Træner-Seedorf

Som spiller har Seedorf været dirigeret fra sidelinjen af nogle af de største trænere: Louis van Gaal, Fabio Capello, Jupp Heynckes, og Carlo Ancelotti. Og allerede tidligt i karrieren lå det i kortene, at Seedorf skulle blive træner. I hans tid som spiller i brasilianske Botafogo var det nærmest i en rolle som spillende træner. Og ved siden af fodbolden har han gået på træner-kurser.

Milans tidligere psykolog Bruno Demichelis har sagt, at Seedorf talte meget mere som en træner end som en spiller.  Og allerede da Seedorf i 1995-96 spillede i Real Madrid under Fabio Capello er det blevet beskrevet, hvordan Seedorf i en halvleg rejste sig og gav sin taktiske udlægning af, hvordan Real Madrid burde gå til anden halvleg. En gestus Capello i øvrigt blev rasende over.

Han har været nævnt som træner for AC Milan siden Berlusconi i 2011 ved et arrangement talte om en tid, ”når Seedorf bliver træner for Milan”. Ved samme arrangement fortalte Berlusconi dog også, at han så for sig, at Seedorf selv ville spille til han blev 52 år.

Når det kommer til Champions League, vil det være meget langt fra sandheden at sige, at han er uerfaren. Seedorf er yderst bekendt med turneringen, som han helt ekstraordinært har vundet med tre forskellige hold som spiller: Ajax i 1995, Real Madrid i 1998 og AC Milan i 2003 og 2007.

Milan-DNA

Og det er netop noget af den ”DNA”, Milan-ledelsen håber kan præge det nuværende hold med ansættelsen af Seedorf. Max Allegri kunne på intet tidspunkt i denne sæson få holdet til at levere som forventet, og til tider har det set ud, som om Milan-spillerne har været helt bange for at spille. Nu skal storheden tilbage.

”At komme tilbage til Milanello var som at komme tilbage efter en ferie eller efter at have været skadet. Jeg har Milans DNA i mig. Og jeg vil arbejde videre med klubbens værdier og give dem videre til truppen. Det handler ikke kun om at vinde, men hvordan vi vinder,” har Seedorf sagt i et interview med UEFA.com.

Den nye cheftræner har fra dag ét sagt, at målet igen er, at hold skal frygte AC Milans hjemmebane, holdet skal spille offensiv fodbold, og så skal spillerne have ”smilet” tilbage.

Det første Seedorf slog fast som ny træner var, at holdet skal skifte formation og filosofi. AC Milan skal være spilstyrende, men nu med et andet mere højt presspil. Bolde skal forsøges generobret i løbet af seks sekunder, og forsvaret skal stå meget højere på banen.

Fremover vil holdet spille en 4-2-3-1 formation, som man kender det fra blandt andre Dortmund og Bayern München. Det har skabt noget kritik i Italien, blandt andet fordi det kan være svært at få øje på, at AC Milan i øjeblikket råder over spillerne til denne formation. AC Milan har de sidste mange år spillet med tre på midten foran forsvaret, men ved at rykke den ene midtbanespiller længere frem, håber Seedorf på at flytte spillet længere frem på banen.

Hold uden kontinuitet

Imens alle som følger Milan venter på, at holdets stjernetalent Stephan El Shaarawy i slutningen af marts vender tilbage efter en fod-operation, har Seedorf givet ”hans plads” på venstre side af den offensive ”3’er” til lejesvenden Adel Taarabt fra QPR. En tillid han i sine to første kampe har brugt godt.

Eksempelvis med et glimrende mål mod Napoli:

Mario Balotelli er selvskrevet til kampen mod Atletico, ligesom Kaka er det, hvis han bliver helt skadesfri. Desværre er Milan foruden El Shaarawy også uden nyerhvervelsen Keisuke Honda, som ikke må spille Champions League i år, fordi han allerede har spillet i årets turnering for CSKA Moskva. Også stortalentet Bryan Cristante må holdet undvære da han er skadet, mens anfører Riccado Montolivo skal sidde på tribunen da han fik rødt i den seneste Champions League kamp mod Ajax.

AC Milan møder dog stadig Atletico med solid erfaring fra storkampe. Hvis Kaka er klar, er han anføreren. Og på den defensive midtbane vil Milan spille med de rutinerede kæmpere Nigel De Jong og Michel Essien. Desværre har de to midtbane-kæmpere kun haft minimal spilletid sammen før kampen onsdag.

Svag italiensk defensiv

Offensivt bør AC Milan – på papiret i hvert fald – da også kunne matche Atletico. Hvor spanierne har Diego Costa, har AC Milan Mario Balotelli; hvor Atletico har Koke, har italienerne Kaka osv.

Det er da også (overraskende?) klart den italienske defensiv, som er i fare for at blive udstillet, når Milan tørner sammen med Alectio Madrid, som har været storspillende i år.

Milan har godt nok landsholdsspillerne Ignazio Abate og Mattia De Sciglio på spillerlisten, men Seedorf har tøvet med at spille dem på samme tid. Og i midterforsvaret ligner den mest konsistente spiller i øjeblikket at være nyerhvervelsen Adil Rami. For et hold, hvis midterforsvar for få år siden var hjørnestenen – med solide, kloge og boldssikre spillere som Alessandro Nesta og Thiago Silva – fortæller det nok noget om, hvor AC Milans og Clarence Seedorfs største problemer for tiden ligger.

I weekendens optakt til Champions League-kampen mod Atletico vandt AC Milan 1-0 over Bologna med et brag af et mål af Mario Balotelli.

Imens vandt Atletico Madrid 3-0 over Valladolid, hvoraf de to første mål blev scoret i kampens første fem minutter.

http://youtu.be/ewPOxRvFk9g

Efter fem kampe i et håbløst Serie A-år for AC Milan, bliver det på onsdag alvor for Seedorf.

AC Milan møder Atletico Madrid i Milano i Champions League onsdag den 19. februar.

Leave a Reply