Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/func/comment-inline-error.php on line 9

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756
Men så kom Messi | Sport fortalt Men så kom Messi – Sport fortalt
02 Mar

Men så kom Messi

 

Så sent som i tirsdags viste Cristiano Ronaldo igen igen, at han er en af fodboldhistoriens allerbedste spillere. Den portugisiske stjernes niveau er nærmest utroligt – han har stort set ingen svagheder og fremstår tilmed som den perfekte atlet. Alligevel er han bare kun nummer to. Sport fortalt kigger nærmere på den nærmest absurde duel mellem Cristiano Ronaldo og Lionel Messi.

Af Kristoffer Lottrup

Cristiano Ronaldo var i tirsdagens knusende sejr over FC Barcelona på Camp Nou den altafgørende katalysator for Real Madrid, da han med to scoringer og en overlegen indsats var banens klart bedste. På det tabende hold var talisman-Messi en skygge af sig selv, da han leverede sin måske ringeste præstation i en kamp mod Real Madrid i hele sin Barca-tid. Efter sådan en forestilling er det lige før, man glemmer, at Real Madrid er 16 point efter Barcelona i La Liga, og at Lionel Messi med ubegribelige 38 ligascoringer i 25 kampe har lavet hele 14 mål flere end Ronaldo. Ja, det er måske lige før, man glemmer, hvem det er, der har vundet Ballon d’Or de sidste fire gange i træk.

Det har Lionel Messi, hvis nogen skulle være i tvivl. Og ligeså usynlig han var i tirsdagens Copa del Rey-kamp, ligeså allestedsnærværende har han været i duellen mellem verdens to klart bedste fodboldspillere i løbet af de seneste fem år. Var det ikke for denne lille, sublime argentiner, der scorer flere mål og vinder flere titler end nogen anden, ville CR7 utvivlsomt løbe med kåring efter kåring og guldbold efter guldbold, men i stedet må den nærmest perfekte Ronaldo nøjes med en tilværelse i Messis korte skygge.

Det er nærmest absurd, at en så overlegen spiller som Cristiano Ronaldo igen og igen skal henvises til andenpladsen i konkurrencen om titlen som verdens bedste, men sådan er det bare, og sådan bliver det med stor sandsynlighed ved med at være.

Den absurde duel

Lad os rejse tilbage til maj 2008, da Cristiano Ronaldo var på toppen af verden. Sammen med sine daværende holdkammerater i Manchester United havde han vundet både Premier League og Champions League. Han var sluttet som topscorer i begge turneringer og havde med i alt 42 sæsonscoringer i det hele taget sat nye standarder for, hvor mange mål en wing kan score i løbet af en enkelt sæson. Det år snuppede Ronaldo alle individuelle kåringer i England og Europa, og senere samme år modtog han Den Gyldne Bold som symbolet på, at han var verdens bedste fodboldspiller i 2008. Men så kom Messi.

Da den argentinske troldmand året efter steg til vejrs mellem Nemanja Vidic og Rio Ferdinand og headede bolden ind bag Edwin van der Sar i United-målet, afgjorde han ikke bare Champions League-finalen i Rom mellem Ronaldos United-mandskab og sit eget Barca-hold, han lagde også kimen til den Ballon d’Or-tørke, Cristiano Ronaldo nu har oplevet i fire år.

Duellen mellem Messi og Ronaldo er på alle måder ekstrem. Vi taler om to spillere, som de seneste år, har sat så mange rekorder, at man næsten bliver forpustet. Her følger et lille uddrag:

Ronaldo har scoret 185 i 183 kampe for Real Madrid – inden da nåede han at lave 118 kasser for Manchester United i 292 kampe. Han er den eneste spiller, der har scoret 40 eller flere mål i to sæsoner i træk i La Liga (de to seneste) og den eneste spiller, der har scoret mod samtlige ligakonkurrenter på en enkelt sæson (2011/2012). Han har scoret hattrick 20 gange i La Liga, og nåh ja, så er han verdens dyreste spiller, da Real Madrid betalte over 700 millioner kroner for ham i 2009. Ronaldo er lige fyldt 28 år.

Det står Messi selvfølgelig ikke tilbage for. Argentineren har lavet vanvittige 302 mål i 367 kampe for FC Barcelona og er allerede nu – som 25-årig – den mest scorende spiller for Barca nogensinde. Han er sluttet som topscorer i Champions League de sidste fire år i træk, og scorede i sidste sæson 50 ligamål i Spanien, hvilket selvfølgelig gjorde ham til topscorer. Han har desuden lavet hele 115 assists som Barcelona-spiller.

Det handler om titler

Eller det gør det i hvert fald så godt som altid. Da Ronaldo vandt Den Gyldne Bold i 2008, var han som nævnt både regerende Premier League- og Champions League-vinder. Da Kaká og AC Milan vandt Champions League-pokalen i 2007, blev brasilianeren efterfølgende kåret som verdens bedste, og da Fabio Cannavaro overraskende vandt titlen i 2006, skyldtes det nærmest udelukkende, at Italien havde taget alle på sengen og vundet VM samme år med Cannavaro som holdets stærkeste spiller.

Messi har i de seneste fire sæsoner vundet tre ligatitler, to Champions League-pokaler, to pokal-titler, to FIFA World Cup-trofæer med mere. Til sammenligning har Cristiano Ronaldo blot vundet tre store trofæer med Real Madrid – en ligatitel, en pokaltitel og en Supercopa. Titler er med andre ord afgørende for, om en spiller kan vinde Den Gyldne Bold.

Sidste år vandt Messi og Barca ganske vist hverken La Liga eller Champions League, mens Ronaldo og Madrid brød tre års Barca-dominans, da de tog sig af La Liga-titlen. Det burde egentlig tale for, at Ronaldo skulle have haft Ballon d’Or-titlen, men Messi formåede alligevel at sætte Ronaldos La Liga-guldmedalje i relief ved at score ovennævnte 91 mål i løbet af kalenderåret 2012. Den præstation kunne Ballon d’Or komiteen af landstrænere, landsholdsanførere og udvalgte journalister ikke komme udenom, og Messi løb igen igen med titlen.

At Ronaldo laver 92 mål i kalenderåret 2013 er trods hans enorme talent og målfarlighed nok ganske usandsynligt, så med mindre han og Real går hele vejen i årets Champions League, er det nok usandsynligt, at det bliver i år, portugiseren genvinder Den Gyldne Bold og dermed den titel, han ifølge denne skribent, allerhelst vil vinde.

Hvad skal der ske?

Spørgsmålet er, hvad der sker til sommer, hvis Real Madrid ikke vinder Champions League. Efter åbenlys intern splid i Madrid-truppen og en række skuffende resultater meldes træner Jose Mourinho færdig i klubben til sommer, ligesom rygterne om et salg af Ronaldo har fået næring flere gange i løbet af denne sæson. Først meldte Ronaldo ud, at han var ked af det i Madrid og siden er det ikke lykkedes Real Madrid-ledelsen at få ham til at forlænge den kontrakt, der udløber i 2014.

Måske er et skifte væk fra Spanien ikke nogen dårlig idé. På trods af en smule grus i Barca-maskinen på det seneste, kører den bare derudaf (jævnfør det overlegne forspring i ligaen), og det vil den givetvis også gøre de næste mange sæsoner. Barca-holdet kan fortsætte i sin nuværende form flere år frem, og når Xavi stopper, står Fabregas og Thiago klar til at tage over. Og så er der Messi, som ingen kan se spille andre steder.

Måske vil det højne Ronaldos Ballon d’Or-chancer at komme til en anden liga, hvor han ikke konstant skal konkurrere med Messi, og hvor chancen for at vinde mesterskabet er større. En retur til England og Manchester nævnes mere og mere, da Uniteds kommende hovedsponser, amerikanske Chevrolet, påstås at ville finansiere en stor del af den enorme transfersum, det vil kræve at hente stjernen tilbage til Ferguson og Manchester. En anden mulighed er Paris SG, der er en af få klubber med de økonomiske muskler, der er nødvendige for at gøre et skifte til virkelighed.

Denne skribent tvivler dog på begge scenarier. Et bud herfra er, at Ronaldo bliver i Madrid i mindst en sæson mere, at han får Carlo Ancelotti som træner, og at holdet bliver markant forstærket med navne som Edinson Cavani og måske endda Gareth Bale. Måske vil det være nok til at vippe Barca af tronen, og måske vil det være nok til at Ronaldo igen modtager den guldbold, han så inderligt drømmer om.

Et andet bud herfra er, at vinderen af Ballon d’Or også i år kommer til at hedde Lionel Messi.

Leave a Reply