Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/func/comment-inline-error.php on line 9

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756
Kevin Durant og et snært af Dream Team | Sport fortalt Kevin Durant og et snært af Dream Team – Sport fortalt
20 Aug

Kevin Durant og et snært af Dream Team

kevindurant

USA’s basketlandshold er ikke på niveau med det legendariske hold fra 1992, men det er stadig et af OL’s største tilløbsstykker. Ikke mindst takket være Kevin Durant.

Af Nicolai Lisberg, fra Rio de Janeiro

USA har netop besejret Spanien i semifinalen og kvalificeret sig til sin sjette OL-finale siden 1992. Men var det ikke for sveden, der drypper ned af ham, er det knapt at mærke på Kevin Durant, at han overhovedet har været i kamp.

– Vi er glade for at være videre, og nu gælder det finalen, siger han kort uden i øvrigt at vise nogen tegn på glæde.

Nuvel, de fleste topatleter udkrænger sjældent sig selv foran pressen, men med Durant er det alligevel lidt anderledes. Hans klassiske svar er ikke et resultat af en medietrænet atlet – eller i hvert fald kun delvist. Det er nærmere et udtryk for den ”ligegyldighed”, som han forsøger at lægge over sit spil.

I de første fem kampe under OL var Durant ligesom resten af holdet ikke overbevisende. I hvert fald ikke tilpas overbevisende. Alle kampe blev selvfølgelig vundet, men i to af dem var det med blot tre point, og spillet bar præg af en masse fejl. Mod Argentina i kvartfinalen spilede Durant så sin hidtil bedste kamp ved turneringen, da han tegnede sig for 27 point. Det fik efter kampen pressen til at spørge, hvad ændringen skyldes.

– Jeg fortalte mig selv før kampen, at jeg er bedst, når jeg er ligeglad med, om vi vinder eller taber. Jeg er mere fri og aggressiv, og det er langt sjovere for mig, hvis jeg ikke tænker på resultatet. Hvis jeg bare går ud på banen og er den, jeg er, så giver resultatet også sig selv.

Pres på stjernen
Selvfølgelig er Durant ikke ligeglad med resultatet. Det er ikke det, der ligger i citatet. Han er et kæmpe konkurrencemenneske, der vil vinde for en hver pris, men hans ligegyldighed, som han kalder det, er et forsøg på at beskytte sig selv.

Han er stjernen på det amerikanske landshold, som alle regner med vinder guld. Pres. Og når han fra næste sæson teamer op med Stephen Curry hos Golden State Warriors er det ikke bare med en forventning om, at de vinder titlen. De skal også gerne slå alle rekorder undervejs. Endnu mere pres.

Da LeBron James foretog en lignende manøvre og skiftede til Miami Heat i 2010, var det de samme forventninger, han skulle leve op til. Men han floppede fælt i de afgørende kampe i sin første sæson og fortalte senere, at han rent mentalt havde haft det svært efter sit skifte. Medierne havde gjort ham til skurk, og han påtog sig rollen uden at kunne holde det ude af sit spil på banen.

Durants skifte til Golden State Warriors er heller ikke blevet velmodtaget i USA. Ikke helt på højde med LeBrons ”forræderi”, men kritikken har været der. Og modsat LeBron synes Durant at være klar over, at skal han blive en succes i sin nye klub, skal han holde hysteriet ude og fokusere på sit eget spil.

Den amerikanske landstræner Mike Krzyzewski, har sagt, at han slet ikke tror, at Durant kender til pres. Og han har en pointe. Da USA vandt VM i 2010 var det med en ung Durant på holdet, der udover at blive valgt til MVP også imponerede ved at lave 33 og 38 point i henholdsvis kvart- og semifinalen. Kun fire gange siden 1992 har en amerikansk landsholdsspiller lavet over 32 point i en kamp ved enten OL eller VM. Ved OL-finalen i London noterede han sig for 30 point.

I skyggen af Dream Team 92
I semifinalen mod Spanien var Durant dog tilbage på det niveau, han viste tidligere i turneringen. God uden at være blændende. Mere var der heller ikke brug for i en kamp, hvor amerikanerne virkede til at have styr på det hele vejen igennem uden for alvor at spille sig ud. Og generelt set er det også lidt historien om det amerikanske landshold i Rio. Der er langt op til det mytiske Dream Team-hold, der tog Barcelona og resten af verden med storm i 1992 med navne som Jordan, Pippen, Malone, Magic Johnson, Bird og mange flere. Det hold, der blev et fænomen og som i gennemsnit vandt deres kampe med 44 point.

Det niveau har det nuværende landshold ikke. Stephen Curry og LeBron James ville have pyntet, men mindre kan også gøre det. Carmelo Anthony, Kyrie Irving og så selvfølgelig Kevin Durant er stadig store navne, og det amerikanske landshold er fortsat et fænomen her 24 år efter. Pressepladserne er som regel pakket allerede en time før kampstart, mens hallen endnu er mennesketom.

Sammen med Usain Bolt, Simone Biles og Michael Phelps er det amerikanske landshold hovedattraktionen i Brasilien, og Kevin Durant er stjernen.

På søndag kan han være med til at holde liv i fortællingen om Dream Team, når Serbien venter i finalen.

Leave a Reply