Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210

Warning: session_start() [function.session-start]: Cannot start session when headers already sent in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/func/comment-inline-error.php on line 9

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /var/www/sportfortalt.dk/public_html/wp-content/themes/fruitful/inc/metaboxes/init.php on line 756
Joshua vs. Klitschko: Det åbne slagsmål | Sport fortalt Joshua vs. Klitschko: Det åbne slagsmål – Sport fortalt
27 Apr

Joshua vs. Klitschko: Det åbne slagsmål

anthonyLørdag går sværvægterne Anthony Joshua og Wladimir Klitschko i ringen foran 90.000 tilskuere på Wembley Stadium i London. Det bliver på alle måder et stort opgør, hvor spørgsmålene forud for er mange. Vi sætter en lup på det åbne opgør her.

Af Tyson W. Lyall

To gange tidligere i historien har de største amerikanske boksekanaler, HBO og Showtime, valgt at dele rettighederne til en boksekamp.

To gange tidligere har deres interesse i en begivenhed været så stor, at det var nemmere at dele end at lægge arm.

Første gang var Mike Tyson vs. Lennox Lewis i 2002. Anden gang var Manny Pacquiao vs. Floyd Mayweather i 2015.

Tredje gang bliver på lørdag.

Det er ikke fordi, lørdagens begivenhed nødvendigvis kan matche de to ovenstående, men når Anthony Joshua og Wladimir Klitschko træder i ringen foran 90.000 tilskuere på Wembley, bliver det på alle måder kæmpe stort.

Kombattanterne er store. Deres kvaliteter er store. Arenaen kan stort set ikke blive større, og så er betydningen og konsekvenserne af udfaldet ikke mindst store.

De to mødes nemlig i et afgørende skæringspunkt i historien om boksningens største og mest betydningsfulde vægtklasse.

Klitschko vil søndag morgen enten være endegyldigt færdig på topplan eller verdensmester for tredje gang i karrieren. Joshua kan enten vågne op som en overvurderet parentes i boksehistorien eller som et af sit lands største sportsnavne.

Lærlingen Joshua
Alt for mange – os selv inklusiv – har talt den unge, eksplosive Anthony Joshua op, og der er vitterligt mange gode ting at sige om den olympiske guldvinder fra 2012.

Men når han forud for Klitschko-opgøret står som relativt overbevisende favorit hos de fleste bookmakere, er det et passende tidspunkt at stoppe op og pege på nogle af de åbenlyse huller i glansbilledet.

Først og fremmest er Anthony Joshua en utrolig uprøvet sværvægtsmester. 18 kampe er vundet med 18 knockouts til følge. Kvantitativt ser det imponerende ud, men kvalitativt er der ekstremt lidt at bedømme Joshua ud fra. Den IBF-titel, han sætter på spil mod Klitschko, blev eksempelvis vundet mod Charles Martin, som af mange vurderes blandt alle tiders ringeste til at bære et sværvægtsbælte.

44 runder har Joshua i alt bokset som professionel, og ingen af dem har været mod boksere i nærheden af top 5 i vægtklassen. For at være virkelig venlig ved Dillian Whyte, som Joshua vandt over i december 2015, så kan han aktuelt siges at blande sig i klassens top 5-10. De resterende modstandere har dog ikke blot været ”has-beens” men deciderede ”never-will-bes”.

Hvad siger det så om Joshua, som trods alt har taget sig særdeles behændigt af det, som er blevet ham fodret? Det siger, at han trods sin mester-status endnu må være at betragte som et ”prospect”.

En vældig dygtig lærling, som imidlertid aldrig har været længere end 7. runde. Som aldrig har været ramt for alvor (dog rystet momentært mod Whyte) og som aldrig har mødt rigtig kvalitetsmodstand.

Joshua er et åbenlyst talent, som nu skal prøve noget, han aldrig tilnærmelsesvis har prøvet før. Det første – og største – åbne spørgsmål forud for lørdag er derfor, hvordan han tackler det.

Legenden Klitschko
Overfor Joshuas magre cv står nemlig en mastodont i sporten: 41-årige Wladimir Klitschko.

En tidligere olympisk guldvinder med 68 professionelle kampe bag sig. 358 runder på samvittigheden. 28 titelopgør. 23 succesfulde titelforsvar (kun overgået af Joe Louis’ 25). 12 gange har han besejret en ellers ubesejret bokser. 10 gange har han besejret en regerende eller tidligere verdensmester.

Og sådan kunne man formentlig blive ved indtil lørdag aften.

Wladimir og brormand Vitali vil med sikkerhed ikke blive husket som sportens mest populære udøvere. Men det skal slås fast med de famøse syvtommersøm, at de begge bør få en fremtidig plads i boksningens internationale Hall of Fame.

Lærlingen Joshua skal således op imod en legende, som skal nævnes ganske hurtigt efter de allerstørste sværvægtere som Ali, Frazier, Marciano, Holmes, Louis osv., når listen over tidernes største gennemgås.

Wladimir Klitschko har med sin effektive, kraftfulde og til tider mekaniske stil mere eller mindre domineret sværvægtsklassen i størstedelen af dette årtusinde.

Så hvordan i alverden kan Joshua være den store favorit hos de fleste bookmakere?

Helt åbenlyst på grund af det, som skete – eller ikke skete – en november aften i Düsseldorf tilbage i 2015.

Her stod Klitschko slukøret tilbage i ringen efter 12 elendige runder, imens Tyson Fury kunne fejre, at han som den første i 11 år (fortjent) havde vundet over ukraineren.

Færdig?
Det andet store spørgsmål inden Joshua vs. Klitschko er således, om nederlaget og præstationen mod Fury er et udtryk for den bokser, Klitschko kan forventes at være i 2017.

Er han langt over sin holdbarhedsdato, eller var indsatsen mod Fury en afviger? Det er reelt set umuligt at vide, da han ikke har været i ringen siden.

Vi hælder imod, at Fury-kampen var en ”off night” for Klitschko. Furys uortodokse stil og lange lemmer kastede grus i Klitschko-maskinen, som aldrig kom i gang på aftenen.

Nederlaget skal absolut regnes med ind i analyserne frem mod lørdagens opgør, men det skal de 23 titelforsvar og de 11 år som ubesejret også.

Hvad bliver så konklusionen, tænker læseren måske? Det er heldigvis uhørt svært at svare på i dette tilfælde. De åbne spørgsmål er virkelig åbne i dette tilfælde, og den væsentligste delkonklusion, vi kan levere, er, at Joshua aktuelt er alt for stor favorit.

De fleste tror, eksplosiviteten, hjemmebanen og ungdommen trumfer rutinen, klogskaben og de velafprøvede evner. Vi tvivler stærkt.

One thought on “Joshua vs. Klitschko: Det åbne slagsmål

  1. Igen, skide god betragtning. Til dels enig. Men er ikke sikker nok til at tør spille på det. Et muligt spil kunne være at kampen går tiden ud til favorable 3.4 hos Unibet.

Leave a Reply